Dagens slut
Kategori: hemma hos mig

Kategori: hemma hos mig
Kategori: blandat
Kategori: hemma hos mig
Kategori: hemma hos mig
Kategori: hemma hos mig
Kategori: hemma hos mig
Kategori: hemma hos mig
Kategori: Inspiration
Kategori: hemma hos mig
Kategori: recept
Ingredienser - 4 personer
1 påse klyftpotatis eller egen
500 g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
1 ask körsbärstomater
1 burk svarta oliver
1 fetaostblock
Marinad
1½ dl olivolja
1½ dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar
Kall sås som tillbehör:
2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda
vitlök
Gör så här:
Skiva fläskfilén i lagom skivor och marinera sedan köttet minst 5 timmar
eller över natten i marinaden. Lägg potatisklyftorna underst i en långpanna.
Lägg filébitar ovanpå och överst tomater, skivad paprika, klyftade lök och oliver.
Sätt sedan in långpannan/formen i ugnen på 225 grader i 45 minuter.
Smula över fetaosten mot slutet så den inte bränns allt för mycket.
Sås:
Rör ihop creme fraiche, majonäs i en skål, krydda med salladskrydda och
pressa i valfritt antal vitlöksklyftor efter smak. Servera den kalla såsen med pyttipannan.
Serveras gärna med ett gott rött, sallad och bröd.
Bon Appetit!
Kategori: Inspiration
Kategori: hemma hos mig
Kategori: hemma hos mig
Kategori: Inspiration
Kategori: hemma hos mig
Kategori: hemma hos
Kategori: hemma hos mig
Kategori: blandat
Kategori: hemma hos mig
Kategori: hemma hos mig
Kategori: hemma hos mig
Kategori: blandat
Kategori: hemma hos mig
Kategori: hemma hos
Kategori: hemma hos
Kategori: hemma hos mig
Kategori: hemma hos mig
Kategori: hemma hos
Kategori: Inspiration
Kategori: blandat
Kategori: blandat
Kategori: hemma hos mig
Kategori: blandat
Kategori: hemma hos mig
Kategori: hemma hos mig
Kategori: hemma hos mig
Kategori: blandat
Kategori: Inspiration
Kategori: hemma hos mig
Kategori: hemma hos mig
Kategori: hemma hos mig
Kategori: hemma hos mig
Kategori: Inspiration
Kategori: hemma hos mig