linnégatan

Mitt hem, Mitt liv

Dagens slut

Kategori: hemma hos mig

Hoppas ni alla  har haft en fin dag, trots det trista vädret - själv har jag letat skor och det gick inte så bra, i det här vädret så vill man ju inte ha annat än nåt varmt på fötterna och det var inte direkt det jag var ute efter! :)
 
Nu är det dags för en kopp riktigt kaffe, på jobbet har vi bara automatkaffe och det smakar så där gott så det första jag gör när jag kommer hem är att dricka goott kaffe i fin kopp ;)
 
 
Kram

Det smakar mums!

Kategori: blandat

Ertappade sötnosen med att äta mina blommor jag fick av sonen på mors dag! Hon ignorerar mig fullständigt men att hon hör mig det ser jag på öronen! Det lilla eländet! :)
 
 
 

Äntligen!

Kategori: hemma hos mig

Äntligen är den här, den tiden på året då dom vackraste blommorna finns runt knuten på huset. Jag har rosa syrener på mitt bord och dom doftar........värme, sommardrinkar, grillkvällar och semester............jo jag lovar, dom doftar så ;)
 

God Natt

Kategori: hemma hos mig

"Dont waste the time or the time will waste you", så rätt så! Och med det säger jag god natt och sov så gott :)

kram
 

Mors dag!

Kategori: hemma hos mig

Idag kom jag till jobbet och möttes av en överraskning - det kom ett blombud, sonen hade skickat en jättevacker bukett blommor...då svämmar ett moderhjärta över kan jag tala om <3
 
 
Jag var tvungen att dela på buketten, jag måste verkligen investera i bra vaser....vackert va? jag har världens bästa son ;) <3

Solsken

Kategori: hemma hos mig

Det var helt underbart att vakna idag med strålande sol och klarblå himmel. Livet blir så himla mkt bättre då - håller ni inte med? :)
 
Min lilla flodhäst - så söt så söt ;)
 
 

Himla

Kategori: hemma hos mig

En annan favorit i sängen är Himla, jag köpte två örngott i går på rean - dom går ihop med nästan alla mina påslakan - me like!

Grattis alla Mammor!

kram

På önskelistan

Kategori: Inspiration

VÄLDIGT högt upp i önskelistan har jag snow från asplund - jag bara tokälskar den byrån! Här kommer lite inspirationsbilder på snow...
 

Nytt

Kategori: hemma hos mig

Jag var tvungen att köpa med mig nåt hem idag, den här toksöta flodhästen - im in loooove :)
 
och han fick en egen box..
Det blir inget långt inlägg idag, jag är supertrött och funderar på att gå och sova redan nu.
 
Sweet dreams ni söta!
 
kram
 

Grekisk pytt i panna

Kategori: recept

Jag tänkte dela med mig av ett vansinnigt gott recept! Jag ska bjuda några vänner på middag nästa helg när jag är ledig  och då ska jag bjuda på detta. En värdinnas dröm är väl när det är gott OCH busenkelt, det är detta ;)
 

Ingredienser - 4 personer

1 påse klyftpotatis eller egen

500 g fläskfilé

1 röd paprika

1 gul paprika

2 gula lökar

1 ask körsbärstomater

1 burk svarta oliver

1 fetaostblock

 

Marinad

1½ dl olivolja

1½ dl soja

3 vitlöksklyftor

1 tsk ingefära

1 tsk sambal oelek

salt & svartpeppar

 

Kall sås som tillbehör:

2 burkar creme fraiche

4 msk majonäs

italiensk salladskrydda

vitlök

 

Gör så här:

Skiva fläskfilén i lagom skivor och marinera sedan köttet minst 5 timmar

eller över natten i marinaden. Lägg potatisklyftorna underst i en långpanna.

Lägg filébitar ovanpå och överst tomater, skivad paprika, klyftade lök och oliver.

Sätt sedan in långpannan/formen i ugnen på 225 grader i 45 minuter.

Smula över fetaosten mot slutet så den inte bränns allt för mycket.

 

Sås:

Rör ihop creme fraiche, majonäs i en skål, krydda med salladskrydda och

pressa i valfritt antal vitlöksklyftor efter smak. Servera den kalla såsen med pyttipannan.

 

Serveras gärna med ett gott rött, sallad och bröd.

 

Bon Appetit!

 

Ett till danskt hem

Kategori: Inspiration

Tv bänken

Kategori: hemma hos mig

Jag skulle vilja vara utan tv och tv bänk men hur det än är så tittar jag ju på tv och tv bänken är så där äckligt praktisk med mkt förvaring - perfekt att slänga ner "skit" i. I mitt nästa liv ska jag ha tv-rum och vardagsrum separerat men nu bor jag i en tvåa och det är bara att inse fakta - rummen räcker inte till ;)
 
Här är det än så länge rätt tomt, det är nog för att jag och bänken inte är helt överens längre...kanske att jag skulle behöva få upp tvn på väggen - kanske skulle vi vara mer överens då, jag och bänken...
 

Rastlös

Kategori: hemma hos mig

Vet inte om alla känner som jag men när inget nytt kommer in eller nåt händer på hemmafronten så blir jag otroligt rastlös - i sånna stunder skulle jag kunna sälja allt jag äger och har för att börja om från början - vilket jag oxå gjort några gånger....inte det billigaste sättet direkt...nu försöker jag stålsätta mig för nu är våren här och sommaren på G och då måste annat gälla än hemmet, eller hur? :)
 
Här har jag min hylla i köket som jag funderar på att ta bort, lite spakel och färg kanske jag kan ge mig på när jag inte är på landet och om det regnar på semestern :)
 
Ha en fin dag allihop!
 
kram
 
 
 

Fint från danmark

Kategori: Inspiration

Lite inspiration från danska Bo Bedre - enkelt och snyggt.
 

I soffan

Kategori: hemma hos mig

I soffan har jag min favoritpläd från Linum. Jag gillar att den är diskret men ändå färgglad och rolig med sina toffsar.
 
Soffan kommer från Furninova och klädseln är i ull, om man som jag vill ha kritvit tygsoffa är det ett perfekt matrial att satsa på. Lätt att sköta och drar inte åt sig smuts som tyger i konstfiber kan göra.
 

Supersnyggt

Kategori: hemma hos

Jag älskar stilen i det här hemmet, den är enkel men personligt mixad precis som ett hem ska vara.
 

Äntligen ledig skulle jag vilja säga ;)
 
Ha en fin dag, trots det gråa trista vädret!
 
Kram

Favoriter

Kategori: hemma hos mig

Några av mina favoritböcker och en "vas" som eg är en lampkupa, tyckte dock att den funkade precis lika bra till blommor :)
Nu är det full fart här hemma, jag är liiiiite sen så jag önskar er alla en superfin dag och rusar vidare. :)
 
Kram

Min Helg

Kategori: blandat

I helgen stod min vän Marika brud och allt var bara så perfekt, vacker vigsel, god mat och superunderhållning från "bröderna pop". Jag försökte fota så mkt som möjligt i början av kvällen sen så la jag ner kameran i väskan och kopplade av :)
 

Af Swedala

Kategori: hemma hos mig

Jag har bäddat i af swedala, jag önskar att alla fick testa att sova i deras underbara påslakan - helt i ekologisk bommull, dessa är mina favoriter bland alla mina påslakan (jag erkänner, jag är besatt av påslakan :p). Vill du läsa mer om af swedala kan du göra det här http://www.afswedala.se/
 
Vi är återförsäljare av Af swedala så bor ni i sthlm och har vägarna förbi Stalands möbler i kungens kurva är ni välkomna in och klämma o känna på det. Vi har även en del av deras porslin samt lampskärmar och lampfötter.  :)
 
Kram

Så vacker

Kategori: hemma hos mig

Jag älskar blommor och liljor tillhör kategorin favoriter, speciellt vita....så vackert!
 
Idag ska jag hem min väninna Marika och se om jag kan hjälpa till med nåt inför morgondagen, hon gör precis allt själv och gör man all mat själv hemma i sitt kök till ca 60 personer är man värd all respekt även om hon jobbat inom catering och vet hur det ska vara så är det en hel del jobb. :)
 
Kram

utsikt

Kategori: hemma hos mig

Det här ser jag när jag sitter på balkongen, jag gillar huset - hur det ser ut att resa sig ur ingenting - jag är jättenyfiken på dom lägenheterna. Jag vet att på översta våningen hör det till en gigantisk takterrass, där vill jag bo! :)
 
 
 

Love forever

Kategori: blandat

God Morgon alla söta! 
 
I morgon står min vän Marika brud och klänningarna åker ut och in i min garderob - jag funderar på att ha min klänning som kommer från "love forever", vad säger ni, duger den? :) Vigseln äger rum i deras trädgård och dom har valt att  kalla sitt bröllop för vigselfest så klädseln är inte formell men det är ju ändå ett bröllop ;)
 
 
 

Hjärtat

Kategori: hemma hos mig

Här har vi hjärtat i lägenheten - Hallen!, inte så märkvärdig tänker ni men för mig som bara haft mörka korridorer är detta helt underbart, en hall som går att möblera och att lite grann umgås i när folk kommer och går. Jag älskar min hall ;)
 
Gomorron kära ni :)
 
kram
 

En till..

Kategori: hemma hos

Som en kontrast till den förra, denna väldigt smakfulla och snygga lägenheten - spana in handtag och sidofronter på garderob och bokylla - hur snyggt är inte det?
 

På Hemnet

Kategori: hemma hos

En otroligt cool lägenhet på folkungagatan finns på hemnet...det är så otroligt befriande med människor som vågar ta ur svängarna - vilken inspiration :)
 

God Morgon!

Kategori: hemma hos mig

Nu är det slut på ledig helg för den här gången. På lördag är det bröllop, dags att planera klädsel kanske?! Jag är alltid ute i sista sek, undrar varför?? :)

Sköt om er!

kram

En annan sida

Kategori: hemma hos mig

Här är köksdelen, från början hade jag stora problem med valnöten
men nu 6 månader senare är vi nog rätt så överens jag och mitt kök, det finns några småsaker jag inte gillar tex listen under överskåpen och att det knappt finns några uttag...men jag tänker att det är nåt jag kan göra nåt åt i framtiden och inget jag behöver hänga upp mig på just nu :)
 
 
 

På Hemnet

Kategori: hemma hos

Den här fina lägenheten finns ute på hemnet, 3 rok på 45 kvm på jungfrugatan med uteplats. En dröm för det lilla hushållet :)
 

Jag gillar....

Kategori: Inspiration

Jag avslutar den här veckan med ett fång inspirationsbilder, sånt kan man inte få för mkt av - hoppas att ni haft en toppenvecka och framför allt en härlig ledighet!
 
Sov gott på er!
 
kram
 
 
 

Kärlek

Kategori: blandat

Min stora kärlek i livet - han är helt underbar (fortfarande singel ;)) Kvällen igår gick på tok för fort men det var helt underbart att få krama på honom. Under middagen berättade han att han har planer på att åka till USA och plugga, då högg det till i modershjärtat kan jag lova....<3
 
 
Underbara söndag - ännu en dag med sol och värme! :)
 
Kärlek till er alla!
 
kram

Loppisfynd

Kategori: blandat

Jag älskar att gå på loppisar, man kan hitta allt möjligt kul och dessutom går pengarna till nånting bra, det gillas! 
Igår fyndade jag en svart oanvänd skinnväska med massor av fack (som det alltid verkar finnas för lite av) för endast 65kr - ett riktigt fynd mao! :)
 

Snart..

Kategori: hemma hos mig

Inget är som väntants tider...maten klar och nu är det bara sonen som saknas...Lasagne och sallad med vin blir det, tyvärr blev det lite mkt lasagne i formen och det rann över - hoppas att det ändå smakar bättre än det ser ut ;)

Underbar lördag kära ni! Kram

Glad dag <3

Kategori: blandat

Idag är en mkt speciell dag, min son som bor i Norge kommer äntligen hem och hälsar på - det är 3 månader sedan han flyttade och det är lika länge sedan jag träffade honom - vad jag längtar <3
 
Här har jag precis varit och mött honom när han kom hem efter 3 månader i Grekland 2012 - han är en riktig globetrotter min son :)

Körsbärsblomma

Kategori: hemma hos mig

Just nu har jag en bukett körsbärsblommor på byrån i hallen och jag njuter varje gång jag går förbi - det är den absolut vackraste blomma jag vet - synd bara att den blommar så kort tid.
Vasen kommer från IIttala, den har jag fått av min älskade mamma som köpte den nångång på 70talet och jag älskar den, den finns inte att få tag på längre (tror jag). 

Räknar ner

Kategori: hemma hos mig

Nu räknar jag ner till ledig helg - har man bara ledig helg var 3e vecka så uppskattar man sin helg så himla mycket. Ikväll blir det tjejkväll med finaste Nettan, vi ska dricka vin och prata massor som vi alltid gör när vi ses :)
 
Jag önskar er en supersoft fredag! Kram
 
Den som planerat lägenheten har verkligen gjort ett bra jobb, den är bara på 60kvm men känns ändå inte liten, allt får plats och ja, jag älskar min gulliga lilla 50tals lya :)

 
 

Gardiner?!

Kategori: hemma hos mig

Jag har väldigt svårt för gardiner, jag accepterar dock dom jag har - i vardagsrum och sovrum men i köket vill jag inte ha nåt som stänger ute ljuset,....vad säger ni, hissa eller dissa gardiner?
 
Jag kanske ska nämna att tapeten är designad av Stig Lindberg som även har designat porslinet "berså" för gustavsberg, jag tycker att den passar min 50talslya perfekt :)
 
 

Dagens

Kategori: blandat

Jobb, känns så där lagom roligt men det är ob hela dagen så man får se det som att dagen ger pengar ;)
 
Det blir denna outfit plus jeans idag, tunikan kommer från HM och jag älskar den - jag köpte den för säkert 3 år sedan på rean och jag tror det är det enda köp från HM som jag haft kvar i mer än en säsong. :)
 
 
Ha en underbar dag! Kram

Home sweet home

Kategori: Inspiration

Vilken omtumlande dag det varit idag, bra på många sätt och vis, så nu firar vi med lite bubbel och snygga bilder ;)
 
 

God Morgon!

Kategori: hemma hos mig

Blev väckt av min älskade katt ca kl 05.00, det tyckte hon var en bra tid att vakna på - vet inte om jag håller med men hon gav sig inte så det var lika bra att gå upp. Tre jobbdagar nu sen har jag ledig helg, såg förresten att i helgen skulle det inte alls bli så fint väder så ni som har möjlighet ta vara på dessa soldagar :)
 
Kram
 
Här sover jag som en sessa, sängkläderna kommer från Nordic form samt Mille Notti och överkastet från Linum.

På Hemnet

Kategori: hemma hos

Den här snygga lägenheten ligger ute på Hemnet.
 

Hej, kom in!

Kategori: hemma hos mig

Detta är det du ser när du kliver in genom dörren hos mig, toaletten rakt in till höger och sovrummet till vänster - jag ÄLSKAR min hall. :)
 
 
Illustrationen i hallen kommer från Hay och är gjord av konstnären Anders Arhøj och fotografiet i sovrummet kommer från fotografiska.

 

Ledig

Kategori: hemma hos mig

Min morgon i bild, det bästa som finns är att vakna och veta att jag inte behöver stressa i mig frukost (läs kaffe) för att sedan bege mig till jobbet. Idag sitter jag med en mindre hög inredningstidningar som jag inte har hunnit gå igenom ordentligt och naturligtvis mitt kaffe! :) Senare idag kommer det hantverkare som ska kika på en stooor spricka i mitt sovrum och efter det ska jag bege mig till loppis för att förhoppningsvis fynda ;)
 
Kram på er så länge och Njut av dagen! :)
 
 
 

Lup

Kategori: hemma hos mig

Ville bara visa min favoritljusstake här hemma "LUP" från Hay...jag älskar enkel design och den här moderna versionen av kammarljusstaken är just det, väldigt enkel men åh så vacker!
 
 
Önskar er alla en fortsatt bra måndag, själv är jag ledig i morgon och det är fantastiskt skönt :)
 
Kram
 
 
 
 

Lite i väntan på....

Kategori: Inspiration

Lite inspiration som jag hämtat på vägen...
 

Välkomna till mig!

Kategori: hemma hos mig

Jag andas, lever och drömmer inredning - inredning är helt enkelt mitt liv! :)
 
En bild på min senaste Hortensia - jag älskar färgen!
 
 
Så trevligt att ni tittade in!
 
Ha en fortsatt underbar söndag, vilken härlig dag det har varit förresten!
 
Kram