linnégatan

Mitt hem, Mitt liv

Tipp Topp

Kategori: hemma hos mig

Det är inte alltid tipp topp hos mig, ibland (som nu) när jag har saker som ska sys osv så ser det även ut så här, saker och ting står framma - ibland väldigt länge innan jag blir klar. Nu är planerna att sy kuddöverdrag till soffan men än så länge har jag inte gjort mer än plockat fram maskinen - min älskade husqvarna som jag köpte billigt i andra hand och som varit trogen i många många år nu - väl investerade pengar :)
 
 

Tonight

Kategori: blandat

Ikväll är det tjejmys för hela slanten, det blir en fördrink hemma hos mig - Bellini, finns det nåt godare? en riktig aptitretare ;) Sen går vi vidare till nån uteservering med god mat och massor av goda drinkar!
 
 
 
 
 
 
Ha en underbar kväll ni söta!
 
kram
 

shopping

Kategori: Allmänt

Det blev en shoppingdag igår, köpte bla favoritfudgen Emma & Albert med lakritssmak - finns på Svea Home för er som vill testa. Så goooda :)
 

På Hemnet

Kategori: Inspiration

 
 
Det finns en hel del i den här lägenheten som tilltalar mig, Det är detaljerna som gör det...
 
 
 

Bara snyggt

Kategori: Inspiration

Sommar

Kategori: blandat

Igår var det fullt upp, upp i ottan (det kändes så när klev upp av väckarklockan på semestern) och fixade mina naglar och sen var det ett par timmars vila innan jag och väninnan Marika begav oss in till stan för en 3 rätters på Taverna Brillo - måste rekomendera deras pasta med blåmusslor, suveränt god!
Regn idag, känns rätt skön för då är det legitimt att ha en slappardag hemma ;)
 
Kram
 

Semesterfix

Kategori: Inspiration

Här hemma händer just ingenting för tillfället, allt handlar om att umgås med nära och kära - allt man inte hinner med på samma sätt när man jobbar och det är härligt. :) Veckan som kommer blir fullspäckad med umgänge men på tisdag har jag lyckats klämma in en tid för att fixa naglarna, det ska bli så skönt att få dom gjorda inför sommarens alla aktiviteter.....nu väntar jag bara på solen, vart tog den vägen???
 
Älskar det här, det enkla det avskalade tillsammans med stuckatur, den äkta mattan och designiconer...perfekt helt enkelt :)
 
Hoppas att ni har det bra :)
 
Kram
 
 
 
 

Skansenbesök

Kategori: Allmänt

Det blev en härlig dag på skansen idag med min vän Priscilla och hennes lilla söta Alex, vi hann även med ett snabbt besök på Svenskt tenn :)
 
 
 
Kvalitetsdag! :)
 
kram
 
 
 
 

Morgonstund

Kategori: hemma hos mig

Gomorron söta!
 
Nu är min semester äntligen här och det kommer ta lite tid att varva ner den här gången, känner mig superstressad - tur att jag har 4 veckor på mig ;)
 
Ett hörn i mitt kök - jag älskar mina vattenflaskor som jag gärna serverar vatten ur när jag bjuder på middag.
 
 
 
Dags för den där första koppen kaffe - ha en superfin dag! 
 
Kram
 
 

Underbart

Kategori: Inspiration

Brist på utveckling här hemma för tillfället, ni får hålla tillgodo med den här underbara lägenheten ;)
 
 
 

sista

Kategori: hemma hos mig

idag slängde jag min sista hortensia som oxå fått spinn....fy vad tråkigt det känns.....
 
Borta...

så trist

Kategori: hemma hos mig

Idag fick jag slänga två av mina favoritblommor, hortensior, dom hade fått spinn...nu är det helt tomt i köksfönstret, jag har ingen aning om vad jag ska köpa för blommor....tips?
 
Borta...
 

Till salu i Malmö

Kategori: Inspiration

En helt underbar etagelägenhet för er som vill bo i malmö, titta och njut
 
 
Läcker, öppen planlösning
Matplats vid stort takfönster - här flödar ljuset!
Kök med mycket förvaring
Underbar terrass i sydväst läge
Här kan man verkligen njuta!
Övre plan med sovrum...
...och myshörna, vilket kan göras om till två rum
 
 

RAY-BAN

Kategori: Allmänt

 
Jag har tecknat ett linsabonnemang på synoptik och får mina ray-ban - två flugor i en smäll...nu väntar jag tålmodigt på att få dom......:)
 
Supertrevlig kväll önskar jag er, själv ska jag titta på hinsehäxan.
 
kram

Fyra dagar

Kategori: blandat

Nu är det endast 4 dagar kvar tills det är semester och det ska bli så himla skönt att få komma ifrån lite och göra andra saker :)
 
Önskar att detta blev min semester men så är inte fallet men förhoppningsvis blir den så avkopplande som på bilden ;)
 
Det regnar i stockholm idag!
 
kram
 
 

Baksidan

Kategori: blandat

Jag bor som sagt i ett gammalt 50tals område och bakom mitt hus finns det en bäck, en liten träbro och en gigantisk rhododendron.
 
Se så vackert...
 

sovrummet

Kategori: hemma hos mig

Tyvärr så äger jag ingen annan kamera än en digitalkamera men en digitalsystemkamera står högt upp på önskelistan, tänk att kunna ta vidvinkelbilder...då hade det inte varit några problem att ta bild på sovrummet i sin helhet - nu blev det så här istället ;)
 
Lampan kommer från mimou och jag köpte den på våran fyndavdelning, jag har velat ha den så länge och nu hade den ett ok pris så då slog jag till :)
 
Idag kära ni ska jag umgås med vänner, dricka rosé och äta gott ute i solen - hoppas att ni får en lika underbar dag som jag avser att ha ;)
 
Kram på er så länge!
 
 
 
 
 

Studenterskan

Kategori: blandat

Igår firade vi min vackra brorsdotter Cecilia Jansson som tog studenten och som hon har kämpat, hon gick ut med 20 MVG och 10 VG - hon är så bra!! Jag är stolt faster <3
 
Söta Anton <3
Här är hon - den vackra, duktiga Cecilia <3
Dom snygga kusinerna Anton och min son Martin
Stolta föräldrar (och nära till gråten här), min bror Mats och Sandra
Presentöppningen har startat :)
 
Tänk vad tiden går, jag minns när Cissi föddes - hur lycklig jag var, en liten tjej i familjen och nu är hon stora damen. På väg ut i livet.......
 
 
 
 

<3

Kategori: blandat

Sonen är här och hälsar på för att kusinen Cissi tar studenten och så här snygg är han idag <3 
 
 

På önskelistan

Kategori: blandat

Jag vill ha nya köksmöbler, jag vill bla ha bauhaus stolar - med svart eller vit ram och gärna med armstöd, inte helt lätt att hitta :/
 
Här är dom med vit ram...
 
 

Äkta

Kategori: hemma hos mig

Jag har köpt en liten äkta matta, frågan är bara var jag ska ha den - antagligen hamnar den i sovrummet.....även om jag skulle vilja få den att funka i v-rummet för att jag tycker den är så fin ;) Fast va 17, min nya regel i hemmet är ju att inte  ha några regler alls - så kanske att den får ligga kvar där den är just nu ;)
Och bara för det så måste jag berätta om min älskade farmor, hon om någon kunde skapa hem som var tidlösa - hade hennes hem visats idag hade hon varit helt rätt. Hon blandade vintage med ikea och en o annan antikvitet, hon hade flera äkta mattor omlott i vardagsrummet dvs det som är hetast idag och hennes tavelväggar ska vi inte prata om.....jag önskar att jag hade uppskattat hennes hem mer när det fanns för liknande går inte att hitta idag, farmors hem påminner en del om chanels hem (det man sett från tidningar)....ja, min farmor var fantastisk på många sätt och vis :)

Nedräkning

Kategori: hemma hos mig

Gomorron på er!
 
Ja, nu räknar jag ner - till semestern! Det är exakt 6 arbetsdagar kvar innan jag får semester, nästa måndag är min sista dag och sen hoppas jag att solen står högt på himmelen vaaaarje dag i 4 veckor ;)
 
Jag ska inte resa nånstans, bara pendla mellan landet, lägenheten och sthlms skärgård - det känns rätt skönt!
 
BTW; mina hortensior förlorar färgen, nån som har mer erfarenhet än jag av den blomman och som vet varför dom till slut blir gröna????

På Hemnet

Kategori: Inspiration

HELT underbart! jag är förälskad i den här lägenheten...oxå....:)
 
Den här lägenheten har figurerat i inredningstidningar för några år sen men då med ett helt annat utseende. Lika smakfullt då som nu :)
Hittade tyvärr bara den här bilden från förr.
 
 

Flower Power

Kategori: hemma hos mig

Lessen om det blir mkt blommor här nu men åh vad jag älskar den här tiden på året då allt verkar blomma :)
 
 
 
Hoppas att ni har haft en underbar (ledig) dag i värmen, förhoppningsvis finns värmen kvar även i morgon då JAG är ledig :)
 
Kram!
 

Gomorron Söta!

Kategori: hemma hos mig

Morgonstund! Kaffe och c-vitaminbrus med järn, nu är jag redo för den här jobbdagen! ;)
 
 
Ni som är lediga, ut och visa att vi svenskar kan fira vår dag! :)
 
 
Ha en superbra/festlig dag!
 
Kram
 

På mitt Jobb

Kategori: blandat

Tänkte ni skulle få se vart jag jobbar och en del av dom möbler/prylar jag har omkring mig hela dagarna :)
 
Först världens bästa chef, min vän Lena <3
 
Vi har leverantörer som bla iittala, stelton, bruka, himla och Luce Plan
 
Och några möbelfavoriter
På önskelistan, dessa bord i koppar :)
 
Avslutningsvis, en bild från vår Entre med the big tree - snyggt eller hur? ;)
Jag älskar min arbetsplats och mina vänner jag har där - bättre kan det inte bli ;)
 
 
 

God Morgon

Kategori: Inspiration

Vad jag är trött idag men det är iaf sol och snart är det semester, 2 veckor kvar bara - jag har inga speciella semesterplaner förutom att ta dagen som den kommer iår för jag åker till spanien i jul och med min flygrädsla så räcker det bra så ;) 
 
Här ett hem som verkligen får igång mig, modernt blandat med lagom mkt retro - väldigt stilrent!
 
 
Ha en trevlig dag nu alla söta!
 
Kram
 
 

Stil?!

Kategori: hemma hos mig

Jag får ganska ofta frågan vad jag har för stil, saken är den att jag förmodligen inte har nån stil alls utan jag har det jag gillar!, Förr var jag bestämd med att allt skulle vara vitt och avskalat men i nya lägenheten försvann det, vet inte om jag förändrat mig eller om lägenheten inte vill?! Hursom, jag tror på min känsla - det som känns rätt är rätt här och för mig. 
 
Jag har idag plockat upp min ljusblå fly lampa från källaren - väl medveten om att det är långt ifrån det senaste men som sagt, jag har det jag gillar och förhoppningsvis skapar det en atmosfär som är trivsam och inspirerande - för det är väl eg det som är viktigt i en inredning, att skapa nåt som alla trivs i?
 
Fortfarande är jag den jag är - väldigt ombytlig, så kartellen kanske hänger där.....för alltid....eller bara för en vecka - vem vet ;) Men poängen är fortfarande att jag har det jag gillar oavsett om det är inne eller inte:)
 

Åhhh

Kategori: Inspiration

Väldigt vågat och väldigt coolt - tycker jag, vad tycker ni om att blanda så här otippade färger?
 
Nu ramlar det in massa inlägg men jag har ju varit utan internet ett tag och måste ta igen lite ;)
 
 

Till salu

Kategori: Inspiration

Make my day!

Kategori: hemma hos mig

Lycka är blommor i alla former, här egenhändigt plockade utanför jobbet innan helgen.
 
Som ni märkt har jag varit vääääldigt inaktiv här i flera dagar och det beror på att min bredbandsleverantör av misstag knappat bort mig?! Vad märkligt det är när man inte kan göra det man vanligtvis gör - jag brukar tex logga in på fb och läsa alla uppdateringar med första kaffekoppen och nu när jag inte kunnat göra det så vet man inte riktigt vad man ska göra, haha nåja men nu är jag iaf tillbaka och det känns skönt ;)
 
Det finns inget bättre än att mötas av vackra blommor när man kommer hem - det gör mig glad! :)