linnégatan

Mitt hem, Mitt liv

Hemnetgodis

Kategori: Inspiration

 
 
Idag är en underbar dag som jag sett fram emot ett tag - först blir det frissan, klippa topparna och nya slingor och senare i kväll blir det tjejmys på body shop med makupträff. Så himla kul! :)
 
 

Just nu

Kategori: blandat

Just nu råder det stilla ro,  Sonen ligger och sover, endast jag och katten är vaken. Det är så skönt när sonen är hemma, jag känner mig lugn men så är det ju med vuxna barn - man får bara rå om dom ibland, på deras vilkor. 
 
Nu har vi iaf städat ut hans lägenhet och satt punkt för hans första egna lägenhet, lite vemodigt tyckte jag - inte han :)  Han är inte den som hänger upp sig på gammalt, han ser framåt och ser nya möjligheter i det mesta - vilken underbar son jag har <3
 
 
 

Helgbukett

Kategori: hemma hos mig

Den här helgen blev det tistlar på köksbordet - underskattade som snittblommor fast dom är så vackra.
 
 
 
 
 

Hej Lördag

Kategori: hemma hos mig

Äntligen helg och en ledig sådan, idag ska jag hjälpa sonen med flyttstädning och sen blir det taco och film, myyyys. Det gäller att ta tillvara på dom tillfällen som kommer om man vill umgås med sonen :)
 
Sovrummet med en del nya kuddar från Himla och Linum, på önskelistan just nu - en riktigt stor och härlig grå matta....
 
Jag funderar på att måla sängborden grå och sätta dit en toppskiva i marmor...lagom projekt för hosten och vintern :)
 
Härlig Lördag på Er!
 
kram
 

At the table

Kategori: hemma hos mig

Idag försöker jag bara vara men det är svårt, vill ju gärna ha fint hemma när sonen äntligen kommer hem på besök från norge - längtar som en galning. Mys är helgens tema <3
 
På mitt vardagsrums bord just nu - några av mina favoritböcker iittalaljusstakar samt en murgröna i en mini"vas"....
 
 
 
 
 

Nu har dom anlänt

Kategori: blandat

Dom fantastiska elefanterna från Rikki Tikki och vi har redan sålt 3st :)
 
 
Och här ett par fina miljöbilder som min kollega Johan C gjort - han har talang har det visat sig :)
 
 
 

Nytt Gammalt och Ikea

Kategori: Inspiration

Den perfekta kombon får man om man blandar gammalt med nytt och tex ikea, Här en 70tals lägenhet som skulle kunna bli platt och tråkig men eftersom dom blandat stilar lagom mkt så blir den istället charmig och varm, ett ställe attt trivas på. :)
 
 

Sovrummet med katt

Kategori: Allmänt

Jag hade tänkt visa sovrummet idag men just nu ligger en gammal katt och sover, så skönt för hon skrek mest hela natten som var och jag är rätt så trött nu. Vill därför inte störa henne så jag tar det där med sovrum en annan gång.
 
Det där med åldrande djur är jättesvårt och jobbigt - man vet ju inte hur dom eg mår eller vad dom känner och tänker, man ser ibland att hon ser lite förvirrad ut i blicken och förmodligen är det så att hon inte är helt närvarande hela tiden....tiden är begränsad och nu gör jag allt för att underlätta för henne och framför allt att finnas där - jag lovade henne en gång att när det är dags då ska jag hålla hennes tass och jag hoppas för allt i världen att jag kan hålla det löftet. Hon har varit en underbar familjemedlem i snart 18 år och hon ska behandlas därefter. 
 
 

Köksfönster

Kategori: hemma hos mig

Jag tycker det är supersvårt att få till köksfönstren så att det blir en bra balans i hela köket, jag är inte mkt för att ha lika blommor i likadana krukor och framförallt vill jag inte bara ha blommor i mitt fönster...Jag ändrar ständigt för att få till det som jag vill men lyckas ändå inte.....har ni samma problem? eller är det bara jag? :)
 
Så här ser det ut just nu...men säkert inte i morgon ;)
 
Ledig idag och i morgon men imorgon åker jag till Linum för att titta på hur våren ser ut hos dom :)
 
Ha en underbar dag!
 
Kram
 

Jag rekommenderar...

Kategori: Allmänt

Jag rekommenderar verkligen denna serie för håret och speciellt efter en sån här sommar med mkt sol och bad så behöver håret en riktigt vårdande produkt.
 
Makademia kör jag med varje dag - ja, jag tillhör kategorin som måste tvätta håret varje dag annars blir det inget - det blir bara platt och tråkigt. Med denna produkt så funkar det ändå, håret behåller sin spänst och blir inte uttorkat - så testa, finns bla på Lyko.se.
 
Jag köpte resekitet sist för att testa allt i serien och det kostar endast 259kr, det är drygt så det räcker ändå ett tag.
 
Ha en underbar söndag, i solen - jag jobbar :)
 
kram

Elefanten Mosha

Kategori: Allmänt

Har ni hört talas om elefanten Mosha som var döende och saknade ett framben? 
 
Minornas offer 

Sedan kriget mot Röda Khmererna under 1970-talet ligger miljontals minor nedgrävda längs gränsen mellan Thailand och Kambodja. Trots stora insatser genom bland annat FNs minröjningsprogram dödas och skadas tusentals människor och djur varje år av de fruktansvärda trampminorna. Flera av patienterna på Soraida Salwalas elefantsjukhus har drabbats av minskador och fått hela eller delar av fötter och ben bortsprängda. De mest kända patienterna är Motala, den vuxna elefanten med världens största benprotes, och Mosha, elefantungen som minskadades vid 7 månaders ålder och som var först i världen att få ett konstgjort ben. Båda elefanterna har nu sitt hem på elefantsjukhuset, och allt eftersom de växer måste de utrustas med nya benproteser.
 
 
 
Rikki Tikki är en dansk leverantör som säljer konstelefanter där pengarna samlas in och går till föreningen TAEF, the Asian Elephant Foundation.
 

Och vi Stalands möbler är först i stockholm med att ta in dessa, det känns så bra att få vara med och sponsra en så fin sak - jag älskar djur och att dom ska råka illa ut för nåt vi människor ställer till med känns inte alls ok!
 
 
Här några av dom, det finns hur många som helst och i olika storlekar.
 
Är dom inte helt underbara? :)
 
Alla elefanter är numrerade och man får med ett certifikat på sin elefant, där det står vart i världen den är designad och av vem, fantastiskt!, Dom säljs endast i x antal och sen tas dom bort!
 
Mosha i verkligheten
 
 
 
 
 

jag upprepar mig...

Kategori: hemma hos mig

Lessen om jag tjatar om mitt vardagsrum och mina mattor men jag är så himla nöjd ;)
 
Här en detalj från fönsterbrädan i vardagsrummet - Rådjuret kommer från Hemtex och hästen har jag sen förut.
 

Eilersen

Kategori: Inspiration

Igår stylade jag och Johan våran eilersenmonter - det vart så himla fint och jag ska försöka ta lite foton idag så att jag kan visa er.
 
Bilden hämtad från google.
 

Den där katten

Kategori: hemma hos mig

Den där katten, ja just nu ska hon vara med överallt och helst ska jag sitta still och ha henne i knät - hon har blivit en knäkatt på gamla dar.....min lilla "djävulskatt" :)
 
 

Today

Kategori: hemma hos mig

När jag har ledig helg får jag även måndagen vilket känns väldigt lyxigt, för måndagar är nog den tråkigaste dagen på hela veckan!
 
Jag tänkte spendera dagen på stan med bästa Marina, fika lite och shoppa lite sånt som man ibland behöver göra. Själavård med andra ord. Och senare i kväll får jag hem en korgfåtölj som jag köpt på blocket, hoppas och tror att den blir finfin i vardagsrummet annars får den väl åka ut på balkongen men det tror jag inte blir aktuellt.
 
 
Önskar er en superb dag! 
 
Kram!
 

en något bättre bild

Kategori: hemma hos mig

Här kommer en något bättre bild på vardagsrummet :)
 
 
 

Till salu

Kategori: Allmänt

Säljer för sonens räkning lite möbler pga att han nu sagt upp sin lägenhet för att lite mer permanent bosätta sig i Norge (snyft) men det är hans liv och han ska leva det fullt ut även om det gör mamma lessen ;)
 
Nåja, han har att sälja:
 
Soffa Kivik från ikea i vitt 1000kr
Tv-bänk bestå från ikea 120x40cm svart/brun med högblanka lådfronter 500kr
Satsbord klubbo från ikea svart/bruna 450kr
Kromad 5-armad lampa från 80-talet 450kr
 
Det är endast hämtning som gäller eftersom jag inte är bilburen! Vid intresse messa mig eran mejladress så hör jag av mig :)
 
 
 

Ett hem

Kategori: Inspiration

Nån frågade mig om bara ett hem med dyra designsaker gör ett hem och om det är det som gäller när man inreder och svaret är NEJ NEJ NEJ!!
 
Ett hem ska byggas av kärlek, inredning är först och främst en känsla man vill få fram och det krävs inga dyra design saker för det, vilket väldigt ofta glöms bort. Det är nåt helt annat när man stylar ett objekt, då finns det inga känslor i det....så, fortsätt att bygga era hem utan att bli för påverkade av alla bloggares tjusiga hem fulla med designsaker - ditt hem rymmer precis lika mkt kärlek utan dessa ting ;)
 
Men även jag blir förblindad - älskar svenskt tenn med alla josef frank mönster och möbler...men kontentan av det hela är ändå, man kan inreda utan dyr design :)
 
Här en härlig bild från Svenskt tenn med allt det jag älskar...det är dock bara ögongodis för jag har inte råd med allt detta :)
 
 
 
 

inget är som väntans tider...

Kategori: Allmänt

och väntar gör jag på dessa lamphållare från watt & veke som vi har beställt hem, sladdarna finns i flera färger och lamphållaren är i mässing - jag vill ha med vit sladd och jag vet precis vart jag ska ha dom........:)
 
 
 
 

Vardagsrum nu

Kategori: hemma hos mig

Så här ser det ut i detta nu med mina ihoplappade mattor - inte världens bästa bild, tagen med mobilen men ni får hålla tillgodo :)
 
Tanken är att låta "mattan" växa - det hänger dock på att hitta mattor som passar in i känslan. Jag är iaf jättenöjd, det känns som om det äntligen blev lite liv i rummet och nu är det fritt fram att blanda in dom möbler jag vill ha - lite loppis och lite arv :)