linnégatan

Mitt hem, Mitt liv

Elefanten Mosha

Kategori: Allmänt

Har ni hört talas om elefanten Mosha som var döende och saknade ett framben? 
 
Minornas offer 

Sedan kriget mot Röda Khmererna under 1970-talet ligger miljontals minor nedgrävda längs gränsen mellan Thailand och Kambodja. Trots stora insatser genom bland annat FNs minröjningsprogram dödas och skadas tusentals människor och djur varje år av de fruktansvärda trampminorna. Flera av patienterna på Soraida Salwalas elefantsjukhus har drabbats av minskador och fått hela eller delar av fötter och ben bortsprängda. De mest kända patienterna är Motala, den vuxna elefanten med världens största benprotes, och Mosha, elefantungen som minskadades vid 7 månaders ålder och som var först i världen att få ett konstgjort ben. Båda elefanterna har nu sitt hem på elefantsjukhuset, och allt eftersom de växer måste de utrustas med nya benproteser.
 
 
 
Rikki Tikki är en dansk leverantör som säljer konstelefanter där pengarna samlas in och går till föreningen TAEF, the Asian Elephant Foundation.
 

Och vi Stalands möbler är först i stockholm med att ta in dessa, det känns så bra att få vara med och sponsra en så fin sak - jag älskar djur och att dom ska råka illa ut för nåt vi människor ställer till med känns inte alls ok!
 
 
Här några av dom, det finns hur många som helst och i olika storlekar.
 
Är dom inte helt underbara? :)
 
Alla elefanter är numrerade och man får med ett certifikat på sin elefant, där det står vart i världen den är designad och av vem, fantastiskt!, Dom säljs endast i x antal och sen tas dom bort!
 
Mosha i verkligheten
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: