linnégatan

Mitt hem, Mitt liv

sista för i år!

Kategori: hemma hos mig

Jag har precis vaknat och sitter i köket, konstaterar att det jag gillar mest med min lgh är det här fönstret - jag har ett helt gäng domherrar som huserar i trädet utanför. Det är min favoritfågel, dom är så vackra med sin röda mage.
 
Just när jag skulle ta en bild på dom så var det tydligen nåt utanför som störde och dom försvann så på dessa bilder är dom inte med.
 
 
Gott Nytt År!
 
 
 

Söta ni!

Kategori: Allmänt

Jag önskar er ALLA ett gott slut och ett ännu bättre gott nytt! Jag tror stenhårt på 2014, det kommer helt säkert bli ett helt fantastiskt år! 
 
 
 

2014

Kategori: Allmänt

Jobbar man som jag i butik med inredning så börjar året väldigt bra, formex 15-18 januari och sen är det dags för möbelmässan 4-8 februari. Jag älskar att gå på mässorna, det är stressigt förstås men man får ändå lite tid att vara social och prata med leverantörerna
 
 

Inredningstrenderna 2014/2015

Pure classics, Secret garden, Natural elements och Aqua marine - Vi har tagit fram inredningstrenderna för år 2014 och 2015 tillsammans med designern och trendexperten Jan Rundgren. Trenderna kommer också att presenteras i en möbel- och i en belysningsutställning på mässan i februari.

 
 
 

Roligt!

Kategori: blandat

Ställde mig på vågen i morse, inte alls så kul - dec har verkligen satt sina spår och det är verkligen dags att ta tag i detta nu. Jag klarar nyår, klänningen jag ska ha är rätt vid och den döljer nog det mesta men det finns annat som sitter mindre bra! :D 
 
Mmmmmm min diet i januari månad......gott......
 
 
Hur är det med er, har ni gjort som jag - frossat - eller har ni tagit det mera lugnt med maten? :)
 

inköpslista 2014

Kategori: blandat

Till vardagsrummet 
 
 
Jag vill ju ha klassiskt kontra modernt så dessa möbler tillsammans med det jag redan har blir en perfekt start...
 
och anledningen till en blå fåtölj är den här kudden ;)
Jag menar då den mönstrade från Nadja Wedin.
 
 
 

Vååååår

Kategori: hemma hos mig

Tulpaner får mig alltid att längta efter våren och efter nyår så brukar våra svenska tulipaner komma till butikerna - jag älskar tulpaner, vita, rosa, röda, violetta - ja, i alla färger :)
 
 
visst är dom vackra?
 

me and my cat

Kategori: blandat

Jag ville så gärna ha en gosig bild på mig och min sötnos men det ville inte hon :D
 
 
 
 

Årets sista?

Kategori: hemma hos mig

Igår hade jag en väninna på besök, mycket vin prat och skratt blev det, årets kanske sista bukett tulipsar kommer från henne - nu längtar jag efter våren!

Lugnet

Kategori: hemma hos mig

Nu har lugnet lagt sig, sonen firar vidare hos sin pappa och jag kopplar av med senaste numret av sköna hem och ett glas rött. :)
 
Jag gillar verkligen omslaget, det är inredaren Jenny Wehtjes våning... "En bra inredare får inte styras av tid och trend, men bör visa spår av sin samtid" - så sant
 

god fortsättning!

Kategori: hemma hos mig

Jag sitter här och försker skriva med nya toklånga naglar på mitt nya fina tangentbord som jag fick av finaste sonen, inte helt lätt ;)
 
 
 
Jag  sitter oxå och klurar på vad jag ska köpa för fåtölj, det är nästan säkert att det blir den här från ikea i mörkblå plysch -jag tycker att den är så fin.
 
 

Önskar alla en riktigt God Jul!

Kategori: hemma hos mig

 

Julefrid

Kategori: hemma hos mig

Nu infinner sig lugnet - jag är ledig tom 2/1 och det ska bli så skönt, inleder ledigheten med den här härligt juliga buketten med blåbärsris och röda tulpaner. I morgon blir det full fart, mat ska handlas och dom sista klapparna samt lite annat smått och gott, sen ska ögonbryna fixas och sist men inte minst kommer äntligen sonen hem <3
 
 

The Life Before Her Eyes

Kategori: Allmänt

Jag måste bara rekomendera den här filmen, såg den häromkvällen och den är så bra - den bästa filmen jag sett på länge...
 
En ensam gärningsman med automatvapen går bärsärk på ungdomarna i en skola innan han hittar den populära Diana McFee och hennes bästa väninna gömda. 15 år senare lever Diana ett stilla familjeliv och försöker med alla medel förtränga det förflutna. Men när årsdagen för händelsen närmar sig rivs de traumatiska minnena upp samtidigt som kusligt oförklarliga saker börjar inträffa kring henne. Är det bara inbillning eller finns det ett mystiskt samband med vad som hände för 15 år sedan när Diana tvingades till ett ofattbart val... Baserad på romanen "The Life Before Her Eyes" av Laura Kasischke
 
http://www.swefilmer.com/the-life-before-her-eyes-2007/det-sista-offret-2007-video_865e517cd.html

Önskelistan

Kategori: Allmänt

Kära Tomten....jag har bara några få saker på min lista men åh så mkt jag vill ha dom ;)
 
 
Jag lovar att äta min gröt var dag :)

Trio

Kategori: hemma hos mig

På min hallbyrå har jag en trio i vaser - nästa år ska jag göra om i hallen, frågan är bara VAD man kan göra på den väldigt begränsade ytan....
 
 

planer för 2014

Kategori: hemma hos mig

Nu ska ni få se en av mina hemlisar här hemma....i min största garderob - skulle man kunna tro det finns kläder......eller hur? icke, där huserar mina inredningstidningar men det måste bli ändring på det nu, mina stackars kläder får ju inte plats så tidningarna måste bort :/ jag älskar mina tidningar men det här går inte längre :)
 
Så projekt ett är att rensa garderoben från tidningar och låta kläderna ta plats!
 
projekt två är att fixa hallen, nån bra förvaring för skor och ytterkläder - ja, tack!
 
projekt tre, en sittbänk där symaskinen står och flytta upp hyllorna så att man kan sitta där oxå!
 
Alla andra projekt är ju pågående så jag behöver nog inte känna mig sysslolös när jag hemma ;)
 
 
Jösses, fattar inte att jag visar detta :D
 

Väldigt mkt

Kategori: hemma hos mig

Vardagsrum är det nu och framförallt kuddar....men till sist blev det dessa tre som ändå får stanna en stund i soffan - min planch från fotografiska ska få ny ram inom kort och en sittbänk i skinn finns på inköpslistan MEN först är det jul och på tisdag kommer äntligen sonen hem - jag har inte sett honom på nästan 2 månader, som jag längtar! <3
 
Kuddar från Nadja Wedin, Linum och Brand new home (moltex)
 
Sonen och jag firar jul hos mamma och pappa, vart är ni i jul - om ni firar jul, det är ju inte alla som gör det numera :)
 

I min själ

Kategori: hemma hos mig

I min själ känns detta underbart skönt, inga prydnadskuddar i världen kan få mig att gilla det avskalade mindre - jag hatar nämligen kuddar.....ja, allt pynt egentligen - finns säkert nån diagnos på detta ;)
 

Julklappar

Kategori: hemma hos mig

Har redan fått några julklappar i förskott, bla belgisk choklad och ett underbart doftljus från Himla - älskar presenter :p
 
 
 

En del...

Kategori: hemma hos mig

En del av mitt hjärta ligger och sover så fridfullt - och det är riktigt skönt ska jag säga för nu låter hon mest 
hela tiden...men man får ha tålamod med en gammal kär familjemedlem fast hon är tokjobbig emellanåt ;)
 
 
 
 

Så himla snyggt!!

Kategori: Inspiration

Hittade detta på desiretoinspires blogg - så jäkla snyggt (rent ut sagt) - avskalat och rent, me like!
 
 

Filippa K:s olika hem

Kategori: Inspiration

Är det någon 
som verkligen imponerar på mig så är det Filipa K och hennes otroliga sinne för färg och form som man inte minst kan se i dom lägenheter hon haft/har bott i - hennes känsla för inredning är otrolig, jag blir så inspirerad :)
 
Titta och njut!
 
 
 
 
 
 

inspiration

Kategori: Inspiration

Just nu känner jag för att sälja hela vardagsrummet och börja om från början igen...bra ide så här till jul - nä jag får snällt vänta tills åtminstonde januari ;)
 
Lite inspiration så länge...
 
 

Stilleben

Kategori: hemma hos mig

På min "drinkvagn" som till slut inte blev nån drinkvagn utan bara ett sidobord...
 
 
Dom små silverglasen köpte jag på loppis för 5kr styck - antar att dom har använts till punch, superbilligt iaf för gammalt silver :)
 

Sugen

Kategori: Allmänt

Jag är så sugen på ny soffa, nu har jag snart haft min vita soffa i 2 år och ni som känner mig vet att det är rekord lång tid - vanligtvis har jag en soffa max ett år....har ni nån att rekomendera?
 
Jag funderar på den här....
Eller den här